Wol tapijten

Wol is een natuurlijke vezel en zonder twijfel het meest gebruikte materiaal voor het maken van tapijten. Al sinds de eerste tapijten werden geknoopt, is wol één van de meest gekozen en gewilde materialen voor het maken van tapijten. Nog steeds heeft wol veel ongeëvenaarde eigenschappen waarmee synthetische stoffen willen concurreren.

Het is niet alleen een natuurlijke, maar ook een hernieuwbare vezel die groeit op vrij grazende schapen die elke 9-12 maanden worden geschoren. De vezelstructuur is uniek en heeft een beschermende laag van cellen die de vorm hebben van overlappende dakpannen. Hierdoor is wol een zeer duurzaam materiaal dat perfect bestand is tegen slijtage in het dagelijkse leven en tegelijkertijd gemakkelijk te onderhouden en schoon te houden is.

Wollen tapijten zijn van nature vuilafstotend en door de wasachtige coating van de wolvezels zijn ze water- en vlekbestendig en tevens vlambestendig vanwege het hoge eiwit- en vochtgehalte.

De vezels zijn kenmerkend gekruld en de pool van het tapijt veert altijd op en krijgt zijn vorm terug wanneer het niet wordt belemmerd. Omdat wol ook hypoallergeen is, bevordert het de groei van bacteriën en/of huisstofmijt niet.

Een wollen tapijt biedt een uitstekende geluidsabsorptie, is zacht en comfortabel om op te lopen en heeft uitstekende warmte-isolerende eigenschappen.

Scrol door onze selectie met wollen tapijten om het juiste tapijt voor uw huis en uw behoeften te vinden. Of u nu op zoek bent naar een dik, zacht wollen tapijt met zachte pool voor uw woonkamer of een dunner en praktischer wollen tapijt voor uw keuken, er zijn talloze kleuren en stijlen om uit te kiezen.

Lees meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

Tapijten 1-100 van 998

Pagina
per pagina
Aflopende volgorde instellen
Tonen als Foto-tabel Lijst

Tapijten 1-100 van 998

Pagina
per pagina
Aflopende volgorde instellen
Copyright © 2022 Carpet Avenue GmbH. Alle rechten voorbehouden.