Hoe u het juiste tapijt voor uw huis kiest

Tapijten zijn een heel oude vorm van kunst. Elk tapijt is uniek en heeft een eigen verhaal.

Een handgeknoopt tapijt is een geweldige manier om uw huis op een persoonlijke manier te decoreren en om door middel van uw eigen stijl en geweldige smaak te laten zien wie u bent. Er is geen betere manier om uw persoonlijkheid te laten zien en tegelijkertijd uw huis te laten opvallen!

Wat uw budget ook is, hoe groot uw huis ook is en wat uw behoeften ook zijn, bij Carpet Avenue streven wij ernaar om voor elke smaak en elk budget en mooi tapijt te kunnen aanbieden.

Ons uitgebreide assortiment omvat alles, van het meest eenvoudige nomadische tapijt, tot handgeweven kunstwerken en exclusieve, puur zijden tapijten, voor degenen met de meest verfijnde smaak.

Ja, de mogelijkheden zijn eindeloos - en onze website helpt u bij uw keuze. We streven ernaar om het u zo gemakkelijk en leuk mogelijk te maken om door onze selectie te bladeren en precies te vinden waarnaar u op zoek bent.

Onze gepassioneerde tapijtexperts helpen u graag het tapijt te vinden waar u jarenlang plezier van zult hebben.

 

Uw Huis, Uw Ruimte, Uw Kamer - Hoe u het juiste tapijt kiest

Het begint allemaal bij ... U.

Het kiezen van een tapijt voor uw huis begint allemaal het met het beantwoorden van één simpele vraag: wat wilt u?

Maar zoals we allemaal weten, zijn de simpele dingen niet per sé ook de gemakkelijkste dingen.

Om u te helpen een beslissing te nemen, hebben we een paar tips en aanwijzingen op een rijtje gezet die u in gedachten kunt houden en die u zullen helpen bij het vinden van het tapijt dat bij uw huis en uw behoeften past.

 

Bepaal wat voor tapijt u zoekt

Hoe u het ook bekijkt, tapijten hebben niet alleen maar een esthetisch doel.

Ze zijn gemaakt om aan verschillende behoeften te voldoen. Begin daarom eerst met het definiëren van uw specifieke behoeften - maak een lijst met de vereisten voor uw tapijt. Wat zijn uw wensen en behoeften?

Enkele zaken die u kunt overwegen zijn hoeveel mensen er dagelijks overheen moeten lopen, of u huisdieren of kinderen heeft, is er een risico op morsen en vlekken, en hoe ziet de verlichting in de ruimte eruit. Een tapijt voor een drukbezochte ruimte zoals een keuken of een hal moet vlekbestendiger, veerkrachtiger en duurzamer zijn dan een tapijt voor een andere ruimte. Als u kinderen heeft die veel rondrennen en op de grond spelen, heeft u een zacht tapijt nodig dat ook bestand is tegen veelvuldig gebruik.

Een deel van ons dagelijkse werk bestaat uit het begeleiden van onze klanten en ze helpen om precies het juiste tapijt te vinden voor hun specifieke behoeften. Dit doen we door zoveel mogelijk vragen te stellen, bijvoorbeeld over waar het tapijt zal worden geplaatst, hoeveel mensen er overheen zullen lopen en welke impact het tapijt zal hebben op de kamer – dat wil zeggen of het tapijt de kamer zal opwarmen, vergroten of verzachten, of het zal fungeren als een eyecatcher of hoe u meerdere tapijten in één kamer combineert.

Bezoek onze website en ontdek hoe u precies het juiste tapijt kunt vinden.

 

Een tapijt voor elke ruimte en elke kamer

 

Begin met de voor de hand liggende vraag: voor welke kamer zoekt u een tapijt?

Een tapijt kan de toon zetten voor de rest van de ruimte. Maar de keuze voor het juiste tapijt hangt allemaal af van welke kamer u wilt decoreren.

 

Slaapkamer

Een slaapkamertapijt moet de kamer in uw eigen, rustgevende toevluchtsoord veranderen.

Denk eraan om het rustig te houden, zowel qua geluid als qua uiterlijk.

Vermijd opvallende, drukke patronen in de slaapkamer die de rustige omgeving kunnen verstoren. Maak het extra knus. Kies voor wol en een dikke pool. Plof bijvoorbeeld met uw voeten in een Gabbeh of Shaggy wanneer u uit bed komt en vermijd tapijten met te opvallende kenmerken en levendige kleuren. Houd het simpel.

En kies voor een groot formaat!

Gabbeh / Shaggy

 

Huiskamer

Wanneer u een tapijt voor uw woonkamer kiest, denk dat aan de ruimte, uw budget en de sfeer, maar niet als een vaste formule.

Waarom maakt u van uw tapijt niet het middelpunt van de kamer? Maak een statement met uw tapijt, zonder dat het overheerst, maar zorg ervoor dat het een onderdeel wordt van het geheel. Hoe groter uw kamer, hoe groter de kans dat het tapijt de hele sfeer en het kleurenpalet voor de rest van uw decoraties bepaalt.

In de woonkamer kunt u uw persoonlijkheid laten zien. Alles mag - van kleuren tot patronen. Verweef het met de rest van uw interieur.

Als u een bepaald meubelstuk of een schilderij aan de muur wilt benadrukken, kies dan voor een tapijt dat hierbij past. Zorg er altijd voor dat het tapijt niet overheerst, anders creëert u het precies het tegenovergestelde effect.

Woonkamers hebben meestal een mooie vloer, zoals parket of tegels. Zorg ervoor dat het tapijt klein genoeg is zodat u deze mooie vloer nog steeds kunt zien. Als uw woonkamer erg druk is, raden we een tapijt met wollen pool aan. Wol is een goede keuze, omdat u het gemakkelijk schoon kunt maken en vuil in de pool gemakkelijk verwijderd kan worden.

Heeft u een woonkamer met een aparte vorm? Wees dan creatief en plaats een paar tapijten over elkaar heen zodat ze elkaar overlappen of arrangeer een groep met kleinere tapijten door de kamer. U zult versteld staan van het visuele effect dat dit aan de ruimte geeft!

 

Eetkamer

Een tapijt in de eetkamer vormt de achtergrond voor alle vieringen en tijd die u samen met uw familie doorbrengt.

Bedenk bij het kiezen van een tapijt voor de eetkamer hoe vaak de stoelen worden verplaatst en houd ook rekening met de mogelijkheid dat er eten of wijn wordt gemorst. Een duurzaam wollen tapijt met een donkerder kleurenpalet en gedetailleerde patronen zal verreweg het gemakkelijkst schoon te houden zijn en nog larenlang meegaan.

Perzisch traditioneel

 

Entree/hal

Met name de gangen in uw woning en de entree zetten de toon voor alle omliggende kamers. Zorg ervoor dat u een tapijt kiest dat uitnodigend aanvoelt en dat de persoonlijkheid van uw huis direct versterkt.

Kies een tapijt dat u naar binnen leidt en u voorbereidt op wat er gaat komen.

Durf gewaagd te zijn. Neem uw gasten mee in uw ruimte.

Kies voor donkere en warmere kleuren met gedetailleerde patronen die vuil kunnen verbergen. U hebt een duurzaam tapijt nodig dat bestand is tegen veel mensen, vooral als u in huis een 'geen schoenen'-beleid hanteert.

Als u deuren heeft die naar de gang openen, kies dan een tapijt waarvan de pool niet te dik is, anders kunt u de deuren misschien niet goed openen en sluiten.

Nomadisch/Dorp

 

Grootte en vorm

De grootste fout die de meeste mensen maken, is het kopen van een te klein tapijt.

Een klein tapijt zorgt ervoor dat al het andere buiten proportie aanvoelt. Onthoud: het tapijt is de basis van wat erop staat of ligt!

 

Zorg ervoor dat u de juiste afmeting kiest

Tapijten zijn er in alle soorten en maten en aangezien ze met de hand geknoopt zijn, zijn er geen twee tapijten precies hetzelfde. Dit is deels wat ze zo speciaal maakt.

Over het algemeen hangt de keuze voor de juiste maat tapijt af van de afmetingen van de kamer of ruimte waarin u ze wilt plaatsen.

Volg deze richtlijnen om de afmetingen te bepalen van het tapijt dat het beste bij u past:

Meet de afmetingen van uw kamer. Meet het dan nogmaals, om er zeker van te zijn dat de maten kloppen.

Bepaal op welke plek in uw kamer u het tapijt wilt plaatsen.

Plaats kranten ter grootte van uw toekomstige tapijt op de door u bedachte plek op de vloer om de afmetingen te bepalen en een idee te krijgen van hoe het eruit zal zien. Moet het tapijt iets groter zijn, of misschien juist kleiner? Als u geen kranten hebt, kunt u ook met tape de omtrek van het tapijt aftekenen.

Als u het grootste deel van de vloer wilt bedekken, zorg er dan voor dat u een rand van minimaal 30-40 cm over laat tussen het tapijt en de muur.

Als u het tapijt onder een eettafel legt, kies dan een tapijt dat groot genoeg is, zodat er voldoende ruimte is om naar achteren te schuiven wanneer u op een van de stoelen zit, zonder dat de achterpoten de randen van het tapijt beschadigen. Laat aan alle kanten minimaal 30 cm vrij vanaf de rand van de tafel. Op deze manier kunnen de achterpoten van de stoelen op het tapijt blijven staan, zelfs als ze naar achteren geschoven zijn.

Lopers moeten over het algemeen minimaal 10 cm smaller zijn dan uw gang en 45 tot 60 cm korter.

 

Experimenteer met vormen

Een tapijt hoeft niet rechthoekig te zijn. Zet uw meubels bij elkaar en bepaal aan de hand daarvan de vorm van uw tapijt. Welke vorm ziet er het beste uit? Misschien kiest u wel voor een vierkant, rond of zelfs ovaal tapijt?

En nogmaals: probeer het eerst uit voordat u een definitieve beslissing neemt!

 

Kleur

Bent u dol op kleuren en kleurencombinaties? Wij ook! Maar besteed geen uren aan het proberen de kleuren nauwkeurig te matchen.

Dit gebeurt in de natuur ook niet, en dat hoeft bij u thuis dus ook niet.

Integendeel zelfs. Als u al uw energie spendeert aan het matchen van elke kleur in uw kleurenschema, is de kans groot dat het resultaat té uitgewerkt en kunstmatig wordt.

Begin in plaats daarvan met een paar kleurtinten. Kies een tapijt met verschillenden kleuren en elementen die bij de kleuren in uw schilderijen, gordijnen of kussens passen. Of doe het andersom en kies interieuraccessoires die qua kleur juist bij uw tapijt passen.

Het voordeel is dat u niet slechts één detail per keer kiest en dat u de ruimte en mogelijkheid creëert om uw kleurenschema’s weer te veranderen gedurende de lange levensduur van uw tapijt. Uw tapijt zal lang meegaan, maar de kleuren van bijvoorbeeld uw muren of gordijnen wilt u misschien na verloop van tijd veranderen.

Donkere kleuren zorgen ervoor dat uw meubels of andere objecten kleiner lijken, terwijl felle kleuren precies het tegenovergestelde doen. Als u weinig ruimte heeft, kies dan voor een lichter tapijt of een tapijt zonder een duidelijk middelpunt om uw kamer groter te laten lijken.

Blijf kalm en laat u niet afleiden door uw kleurenschema.

Pas gewoon de gouden regel toe: werk met één hoofdkleur en gebruik dan een tapijt om die kleur te accentueren. Dit kan ook de tweede kleur in het tapijt zijn, maar zal hoe dan ook voor een mooi geheel zorgen. Werk met vergelijkbare kleurtinten en beschouw uw huis als een rozenstruik. De waarschijnlijk tientallen verschillende kleuren komen niet exact overeen: de bladeren hebben verschillende kleuren groen en de bloemblaadjes hebben ook weer verschillende kleurgradaties. En toch zal die rozenstruik er altijd perfect en prachtig uitzien. Laat de kleur het werk doen, en niet u. Het is makkelijker dan u denkt!

 

Traditioneel ...

Perzische en oosterse tapijten zijn de perfecte keuze wanneer u een veelzijdig en creatief interieurconcept creëert. U kunt zoveel kiezen: de maten, de patronen, de kleuren – alles heeft invloed op de ruimte waarin u het tapijt plaatst. De mogelijkheden zijn daadwerkelijk eindeloos.

Perzische en oosterse tapijten zijn tijdloos en zullen nooit uit de mode gaan. Met een traditioneel Perzisch tapijt kunt u op een unieke manier kleur, stijl, nostalgie, traditie, waarde, smaak en cultuur aan uw interieur toevoegen - elk handgeknoopt tapijt heeft net als uw huis zijn eigen verhaal. Als u op zoek bent naar contrast, dan is een traditioneel handgeknoopt tapijt in een modern interieur precies wat u zoekt!

 

... of modern?

Een tapijt in een moderne stijl zorgt voor harmonie en balans in uw huis. Moderne tapijten zijn er in alle soorten en maten, met de meest verbluffende kleurencombinaties die u maar kunt bedenken.

Dankzij de meest uiteenlopende ontwerpen heeft u talloze mogelijkheden om een persoonlijk tintje toe te voegen aan al uw kamers, ruimtes en vloeren.

 

Houd altijd uw budget in gedachten

Een handgeknoopt tapijt is een geweldige investering. Uw tapijt is uniek, een uniek kunstwerk met een eigen persoonlijk verhaal. In plaats van te kiezen voor een machinaal gemaakt tapijt dat over een jaar al moet worden vervangen, kunt u er met de juiste zorg zeker van zijn dat uw tapijt mooi zal verouderen en dat u er jarenlang en mogelijk generaties lang van zal kunnen genieten.

 

Vraag ons om advies!

En stel alstublieft veel vragen. Ons klantenserviceteam is zeer deskundig en geeft u alle informatie die u nodig heeft.

We zijn hier om u te helpen uw leven gemakkelijker en leuker te maken. We willen dat uw huis een fijne plek wordt – met het juiste tapijt!

Ons belangrijkste doel is om u te helpen om van uw huis een mooie, comfortabele plek te maken waar u trots op kunt zijn door u te helpen het juiste tapijt te vinden.

Neem contact met mij op Copyright © 2024 Carpet Avenue GmbH. Alle rechten voorbehouden.